کتاب (صلوات203 وجوب صلوات صلوات بهترین ذکر و دعا و توسل کوتاه به پیامبر و آل پیامبر است. آن قدر صلوات مهم است که در روایت آمده است

کتاب (صلوات 203

سایت : پایگاه شخصی حسین صفرزاده -https://hosein128.ir/

نهج البلاغه فرزاد -@nahjolbalaghehfarzad 

پردازش اربعین حسینی http://safarzade.blog.ir/-

 

بِسْمِ‏ اللَّهِ‏ الرَّحْمنِ‏ الرَّحِيمِ‏»

«اللهم صل على  محمد  و آل  محمد  وَ عَجِّلْ‏ فَرَجَهُمْ»  

  1. کتاب (صلوات203
  2. وجوب صلوات
  3. صلوات بهترین ذکر و دعا و توسل کوتاه به پیامبر و آل پیامبر است. آن قدر صلوات مهم است که در روایت آمده است که اگر کسی تمام اعمال خیر را به جا بیاورد، ولی در پرونده اعمال او ذکر صلوات نباشد، حسنات و اعمال خیر او پذیرفته نمی شود.
  4. امام رضا علیه السلام در ضمن نامه ای به مأمون نوشتند: الصلاة علی النبی واجبة فی کل موطن و عند العطاس و الذبائح و غیر ذلک؛ صلوات بر پیامبر و آل او در هر مکانی، و موقع عطسه کردن و هنگام ذبح کردن حیوانات و غیر از این موارد واجب است. عیون اخبار الرضا علیه السلام، ج ۲، ص ۱۲۴؛ وسائل الشیعة، ج ۱۲، ص ۹۶؛بحارالانوار، ج ۱۰، ص ۳۵۶.
  5. چون صلوات یاد خدا و یاد پیامبر و اهل بیتاوست و درود بر پیامبر و آلش درود بر واسطه های نعمت است، از این رو در تشهد نماز واجب است. در غیر نماز هم هرگاه انسان یاد خدا می کند، یاد پیامبر و آل او را هم بکند. کنار «أشهد أن لا إله إلا الله»، باید اقرار به رسالت و درود بر پیامبر و آل پیامبر صلی الله علیه و آله باشد.
  6. بعضی از محدثین ما مثل شیخ صدوق و صاحب حدائق موقع شنیدن نام پیغمبر، ذکر صلوات را واجب می دانند. چون تعبیرهایی در روایت آمده که ترک عمدی آن «یوجب دخول النار؛ باعث رفتن به آتش جهنم می شود.» یا جفاکارترین یا بخیل ترین انسان ها به پیغمبر خدا خواهد بود.
  7. بر این اساس همان طور که بعضی از علما زیارت امام حسین علیه السلام را واجب می دانند، ذکر صلوات هم شبهه وجوب دارد. حداقل در هر شبانه روز مقداری صلوات را به محضر پیغمبر و اهل بیت که واسطه وجودی ما و واسطه تمام فیوضات و خیرات و هدایت های ما هستند، هدیه کنیم تا حق آن ها تا حدودی ادا شود.
  8. راه حل مشکلات
  9. اشاره -----بنده بارها خدمت مرحوم آیت الله بهاء الدینی بودم و افراد زیادی در زمان های مختلف می آمدند و برای حل معضلات و مشکلات مهم از ایشان چاره جویی می کردند و راه حلی برای اجابت دعا و بر آمدن حاجات درخواست می کردند.
  10. این بزرگوار معمولا سه چیز را برای حل معضلات و مشکلات و بر آمدن حاجات توصیه می کردند:
  11. 1-قربانی---کسانی که تمکن مالی دارند قربانی کنند. قربانی کردن و ذبح گوسفند آثار و برکات فراوانی دارد؛ هم برای دفع بلا و هم برای بر آمدن حاجات بسیار مفید است. در واقع آن گوسفند بلاگردان ما می شود.
  12. در روایت آمده است: چیزی نزد خدا محبوب تر از ذبح و قربانی کردن گوسفند نیست. این خونی که ریخته می شود و آن اطعام یا آن گوشتی که به مصرف می رسد، مخصوصا اگر به فقرا و نیازمندها داده شود، برای برطرف شدن مشکلات و بلاها و سختی ها و مصیبت ها اثر دارد.
  13. 2-حدیث کسا----خواندن حدیث شریف کسا برای رفع گرفتاری ها و زدودن غم و اندوه بسیار سفارش شده است. نوع بزرگانی که ما محضر آنها بودیم، مثل مرحوم آیت الله بهجت، آیت الله بهاء الدینی، مرحوم حاج آقای دولابی، همه بدون استثنا سفارش به تلاوت حدیث کسا می کردند.
  14. در پایان حدیث کسا پیامبر عظیم الشان صلی الله علیه و آله چند بار قسم خوردند به آن خدایی که من را به پیغمبری فرستاد، اگر این حدیث در محفل و مجلس دوستان و شیعیان ما تلاوت شود، ملائکه آن مجلس را تحت پوشش قرار می دهند، و در آنجا حاضر می شوند و برای اهل مجلس استغفار می کنند و رحمت خدا بر اهل مجلس نازل می شود.
  15. صاحب حاجتی مهموم و غمگین نمی ماند، جز این که هم وغم او برداشته می شود و حوائج او برآورده می شود. پیغمبر قسم خوردند و امیر المؤمنین علیه السلام هم در پایان عرضه داشتند: إذا و الله فزنا و فاز شیعتنا ورب الکعبة؛ به خدای کعبه، هم ما و هم دوستان و شیعیان ما رستگار شدند.
  16. در هر صورت حدیث کسا اگر در جمع خانواده یا دوستان باشد، خیلی بهتر است. اگر هم نشد و کسی خواست تنها بخواند، مشکلی ندارد. ملائکه و اهل بیتعلیهم السلام را حاضر بداند و در جمع آنها این حدیث را تلاوت می کند. إن شاء الله به برکت اهل بیتعلیهم السلام غم و انده برطرف شده و مشکلات رفع و کارها برای او بسیار سهل و آسان می شود.
  17. ٣- ختم صلوات
  18. سومین راه حلی که مرحوم آیت الله بهاء الدینی برای رفع مشکلات بیان می فرمودند، چهارده هزار صلوات هدیه به چهارده معصوم علیهم السلام بود که تأثیر فوق العاده ای دارد.
  19. ما روایات فراوان داریم که ذکر صلوات باعث بر آمدن حاجات و اجابت دعاها می شود. رمز اجابت دعاها صلوات بر محمد و آل محمد است. اگر ما در کار پیغمبر و آل او باشیم، قطعا آنها هم در کار ما خواهند بود. اگر با صدق نیت صلوات بفرستیم، خدا حوائج ما را برآورده می کند. إن شاء الله به برکت صلوات بر پیغمبر و آل او به آرزوهای خود خواهیم رسید.
  20. هدیه های نورانی برای اموات
  21. بارها مرحوم آیت الله بهاء الدینی می فرمودند: من ذکر صلوات را کمتر از تلاوت قرآن نمی دانم. ما معمولا یک حمد که خلاصه قرآن است و سه «قل هو الله» که ثواب یک ختم قرآن دارد را به اموات خود هدیه می کنیم. ولی ایشان می فرمودند: من حتی به جای حمد و «قل هو الله» ذکر صلوات را هدیه می کنم و آثار و برکاتی هم داشته است.
  22. همه کسانی که می خواهند برای اموات خود خیرات و مبرات و صدقات بدهند، هدیه کردن صلوات بر پیامبر و آل پیغمبر بسیار مؤثر است. اگربتوانیم دسته جمعی هم چهارده هزار صلوات هدیه کنیم که نورعلی نور است. هر چقدر که می توانیم به گذشتگان و اموات و حق داران صلوات هدیه کنیم که بسیار نافع و پر اثر است و زود به آنها خواهد رسید.
  23. لبیک خداوند
  24. یکی از موضوعاتی که در صلوات باید به آن توجه کرد، این است که طبق روایات متعدد پیغمبر خدا تأکید فراوان کردند که هیچ وقت صلوات بر من را تنها نفرستید. یعنی آل یا اهل بیت را به آن اضافه کنید. از این که تنها بر رسول خدا صلوات بفرستیم نهی شدید شده است، بلکه لعنت ملائکه شامل حال کسانی می شود که ذکر صلوات را بدون آل بگویند و اهل بیت را اضافه نکنند.
  25. در منابع اهل سنت هم این روایات آمده است، ولی متأسفانه بعضی از اهل سنت موقع فرستادن صلوات می گویند:

«صلی الله علیه و سلم» و آل را نمی گویند. واقعا انسان مبغوض خدا و ملعون حق تعالی قرار می گیرد.

  1. ابن بابویه و سید بن طاووس به سندهای مختلف از امام صادق علیه السلام روایت کرده اند که حضرت فرمودند: روزی پیامبر عظیم الشان صلی الله علیه وآله به امیر المؤمنین علیه السلام فرمودند: یا علی ألا أبشرک؛ یا علی می خواهی تو را به چیزیبشارت دهم؟
  2. امیر المؤمنین علیه السلام عرض کردند: پدر و مادرم فدای تو باد! شما همیشه بشارت دهنده به خیر بوده اید. فرمودند: جبرئیل در این زمان نزد من آمد و از امر عجیبی به من خبر داد.
  3. امیر المؤمنین علیه السلام پرسیدند: آن امر شگفت چه بود؟ پیغمبر عظیم الشان صلی الله علیه وآله بیان فرمودند:

أخبرنی أن الرجل من أمتی إذا صلی علی واتبع بالصلاة علی أهل بیتی فتحت له أبواب السماء و صلت علیه الملائکه سبعین صلاة وإن کان مذنبا خطاء ثم تتحات عنه الذنوب کما یتحات الورق من الشجر و یقول الله تبارک و تعالی لبیک یا عبدی و سعدیک ویقول الله للملائکه یا ملاکتی آنتم تصلون علیه سبعین صلاة و أنا أصلی علیه سبعه مائة صلاة؛

  1. جبرئیل به من خبر داد هر که از امت من بر من صلوات بفرستد و در صلوات اهل بیت مرا همراه کند، درهای آسمان برای او گشوده می شود و ملائکه هفتاد صلوات بر او می فرستند و اگر گناهکار و خطاکار باشد، گناهان او می ریزد، مثل برگی که از درخت می ریزد و حق تعالی به او خطاب می کند: «لبیک یا عبدی و سعدیک». به ملائکه می فرماید: ای ملائکه من، شما بر او هفتاد صلوات فرستادید و من بر او هفتصد صلوات میفرستم.
  2. یعنی اگر کسی آل و اهل بیت را اضافه کرد، هم ندای «لبیک یا عبدی و سعدیک» می آید، هم هفتاد فرشته به او دعا می کنند و صلوات می فرستند و خدای متعال هم هفتصد صلوات بر او می فرستد و گناهان او هم مثل برگ خزان می ریزد. سپس جبرئیل گفت: وإذا صلی علی ولم یتبع بالصلاة علی أهل بیتی کان بینها وبین السماء سبعون حجابا ویقول جل جلاله لا لبیک ولا سعدیک؛ هر کس هم بر من صلوات بفرستد و صلوات بر من را با صلوات فرستادن بر اهل بیت من قرین و همراه نکند، میان صلوات او و آسمان هفتاد حجاب و مانع حائل می شود و حق تعالی می فرماید: «لا لبیک ولا سعدیک».

یعنی جواب تو را نمی دهم و صلوات تو را قبول ندارم.

  1. بعد خدای متعال می فرماید: یا ملائکتی لا تصعدوا دعاءه إلا أن یلحق بالنبی عترته فلا یزال محجوبا حتی یلحق بی أهل بیتی؛ ای ملائکه من، صلوات او را بالا نیاورید تا آن که اهل بیت پیغمبر را به او ملحق کند. و آن صلوات بدون اهل بیت محجوب می ماند تا وقتی که اهل بیت مرا به من ملحق کند.
  2. بوی بهشت
  3. در روایت نورانی دیگری آمده است که پیامبر عظیم الشأن صلی الله علیه و آله در تهدید تند و عجیبی فرمودند:من صلی علی و لم یصل علی إلی لم یجد ریح الجنة و إن ریحها لتوجد من مسیرة خمس مائة عام؛ کسی که بر من صلوات بفرستد و بر آل من صلوات و درود نفرستد، بوی بهشت به مشام او نمی رسد. این در حالی است که بوی بهشت از پانصد سال راه به مشام می رسد. وقتی خداوند بهشت را خلق کرد، آن را با بوی خوش معطر ساخت. بوی بهشت از مسافت پانصد سال راه اطراف بهشت به مشام می رسد. یعنی بوی آن به هزارها کیلومتر اطراف بهشت منتشر می شود. 1- الأمالی للصدوق، ص ۵۸۰ ؛ثواب الاعمال، ص ۱۵۷؛ بحارالانوار، ج ۹۱، ص ۵۶. 2- الأمالی للصدوق، ص ۲۰۰؛الأمالی للطوسی، ص ۴۲۴، بحارالانوار،
  4. خوانندگان مخصوصا اهل سنت توجه داشته باشند، کسانی که در صلوات و در بقیه مسائل آل پیغمبر را از پیغمبر جدا می کنند، نه تنها به بهشت نمی روند، بلکه بوی بهشت هم به مشام آنها نخواهد رسید.
  5. در روایتی می فرماید: صلوات ناقص بر من نفرستید. سؤال کردند: صلوات ناقص و ابتر چیست؟ فرمودند: صلواتی که آل را به آن ضمیمه نکنند، آن صلوات ناقص است.
  6. در هر صورت باید بدانیم که صلوات بدون آل، نه بالا می رود، نه بدان لبیک گفته می شود، نه اجابت می شود، بلکه انسان را از بهشت هم دور می کند.
  7. إن شاء الله همیشه به این نکته توجه داشته باشیم که هیچ گاه و در هیچ موقعیتی اهل بیت و آل پیغمبر از پیامبر خدا جدا نیستند.
  8. محافظت از حرارت اتش جهنم
  9. بعد از نماز صبح مستحب است صد مرتبه بر محمد و آل محمد صلوات فرستاده شود. شخصی به محضر امام صادق علیه السلام شرفیاب شد. حضرت به او فرمودند: ألا أعلمک شیئا یقی الله به وجهک من حر جهنم؛ نمی خواهی چیزی به تو یاد بدهم که خداوند روی تو رااز آتش جهنم نگاه دارد؟ همه آرزوی ما همین است که گرفتار آتش جهنم نشویم. و به یک معنا گرفتار گناه نشویم.
  10. آن شخص عرض کرد: بله، یابن رسول الله! دوست دارم به من چیزی یاد بدهی که من از آتش جهنم محفوظ باشم. فرمودند: قل بعد الفجر اللهم صل علی محمد و آل محمد مائة مرة یقی الله به وجهک من حر جهنم؛ هر روز بعد از نماز صبح صدبار بگو: «اللهم صل علی محمد و آل محمد»، خدا روی تو را از حرارت آتش جهنم حفظ می کند.
  11. ما امیدوار هستیم آغاز هر روزمان که بعد از نماز صبح است، با صد بار ذکر صلوات که خلاصه و چکیده تمام دعاها و تمام ذکرها و توسلات است، دل و جان خود را نورانی کنیم و جلا بدهیم. در واقع این ذکر بلند و نورانی حافظی بین ما و آتش جهنم و حائلی بین ما و گناه است، و ما را از معصیت باز می دارد. إن شاء الله نور صلوات ما را بگیرد و از حرارت آتش جهنم که همین گناهان دنیایی است حفظ کند!

«اللهم صل على  محمد  و آل  محمد  وَ عَجِّلْ‏ فَرَجَهُمْ»  

@Aseman_Mag

ما را دنبال کنید