«سایت : پایگاه شخصی حسین صفرزاده -https://hosein128.ir/ صفرزاده- https://safarzade.blog.ir
- نهج البلاغه فرزاد -@nahjolbalaghehfarzad
- «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ»
- «اللهم صل على محمد! و آل محمد! وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
- موضوع بحث حقانیت شیعه 1
- قبل از پرداختن به ادله شیعه به معنای شیعه می پردازیم:
شیعه در لغت عرب به معنای پیرو است. قرآن مجید می فرماید: «و ان من شیعته لابراهیم؛ ابراهیم از پیروان او (نوح)بود. - اما در اصطلاح ، شیعه به گروهی اطلاق می شود که معتقدند پیامبر (صل الله علیه وآله )پیش از درگذشت خود، جانشین خویش و خلیفه ی مسلمانان را در مناسبت های متعدد، از جمله روز هجدهم ذی الحجه، سال دهم هجری در سرزمین غدیرخم در یک اجتماع بزرگ معین فرمود و او را به عنوان مرجع سیاسی، علمی و دینی پس از خود، تعیین نموده است.
- طبق روایات، پیامبراکرم (صل الله علیه وآله)این لقب (شیعه) را در حال حیاتشان به پیروان امیرمؤمنان علیه السلام عطا فرموده اند. آنجا که با اشاره به علی بن ابیطالب می فرماید: «و الذی نفسی بیده، ان هذا و شیعته لهم الفائزون یوم القیامة؛ سوگند به آن که جان من در دست اوست، او (علی علیه السلام) و پیروانش در روز رستاخیز، رستگارانند»
- اساس و پایه مذهب تشیع، توحید و عدل و نبوت و امامت و معاد است، و شیعه قائل به امامت دوازده امام معصوم علیه السلام به عنوان جانشین پیامبر اسلام (صل الله علیه وآله)می باشد که اول آنان علی علیه السلام و آخر آنها مهدی علیه السلام است. در روایات وارده از رسول گرامی اسلام به تعداد و حتی نام های دوازده امام معصوم علیه السلام تصریح شده است .
- ادله شیعه- ادله ی فراوانی در این باره وجود دارد که به جهت اختصار تنها به برخی از آن ها اشاره می کنیم
- :1-عقلی:
- 1-1قاعده لطف: طبق این قاعده همانطور که بر خداوند واجب است برای هدایت انسان پیامبرانی جهت تبلیغ دینش ارسال کند همچنین بعد از پیامبر نیز واجب است برای تداوم راه پیامبران امامانی را نیز نصب نماید.
- 2-1-شیعه بر اساس آموزه های دینی که در جای خودش به اثبات رسیده برای امام شرایطی قائل است از آنجمله عصمت [، اعلمیت، افضلیت و... که شناخت این صفات (خصوصاً عصمت) برای انسانها ممکن نیست و فقط خداوند است که به این صفات آگاهی دارد پس اوست که می تواند امام را انتخاب و نصب نماید.
2-نقلی: - 1-2-قران: الف- إِنَّما وَلِیُّکُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذینَ آمَنُوا الَّذینَ یُقیمُونَ الصَّلاةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ راکِعُون "جز این نیست که ولىّ شما خداست و رسول او و مؤمنانى که نماز مى خوانند و هم چنان که در رکوعند انفاق مى کنند".
- به دنبال دعای پیامبر که عرض کرد: خدایا سینه مرا گشاده کن و کارها را بر من آسان ساز، از خاندانم على علیه السلام را وزیر من گردان تا بوسیله او، پشتم قوى و محکم گردد"، جبرئیل نازل شد و به پیامبر (صل الله علیه وآله) گفت: بخوان، پیامبر (صل الله علیه وآله)فرمود: چه بخوانم، گفت بخوان إنَّما وَلِیُّکُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِینَ آمَنُوا ...یعنی همانطور که خدا و رسولش(صل الله علیه وآله)بر مردم ولایت دارند علی علیه السلام نیز ولایت دارد.
- 1-2-قران: ب- یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا أَطیعُوا اللَّهَ وَ أَطیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الْأَمْرِ مِنْکُمْ ..اى کسانى که ایمان آورده اید، از خدا اطاعت کنید و از رسول و اولوا الامر خویش فرمان برید.
- منظور از" اولوا الامر"، امامان معصوم می باشند که رهبرى مادى و معنوى جامعه اسلامى، در تمام شئون زندگى از طرف خداوند و پیامبر (صل الله علیه وآله)به آنها سپرده شده است، و غیر آنها را شامل نمی شود،
- آیاتی چون «و انذر عشیرتک الاقربین» « یا ایها الرسول بلغ ما انزل الیک من ربک و ان لم تفعل فما بلغت رسالته» ، « الیوم اکملت لکم دینکم واتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا" ، «انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت ...» و آیات بسیار زیادی که در این باب وارد شده است.
- 2-2-سنت:
- پیامبر (صل الله علیه وآله) نیز به تصریح تاریخ و روایات، همواره از امیرالمؤمنین علی علیه السلام به عنوان وصی و جانشین خویش یاد می فرمود. که ما فقط برای نمونه به چند حدیث اشاره می کنیم:
- الف-حدیث یوم الدار:" قال رسول الله(صل الله علیه وآله): ان هذا اخى و وصیى و خلیفتى فیکم فاسمعوا له و اطیعوه". "پیامبر(صل الله علیه وآله) فرمود: این برادر و وصى و جانشین من در شما است، سخن او را بشنوید و فرمانش را اطاعت کنید".
- ب –حدیث طیر: َ فَإِنَّ رَسُولَ اللَّهِ (صل الله علیه وآله) أُتِیَ بِطَیْرٍ مَشْوِیٍّ مِنَ الْجَنَّةِ فَدَعَا اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَنْ یَدْخُلَ عَلَیْهِ أَحَبُّ خَلْقِهِ إِلَیْهِ فَوَفَّقَنِی اللَّهُ لِلدُّخُولِ عَلَیْهِ حَتَّى أَکَلْتُ مَعَهُ مِنْ ذَلِکَ الطَّیْرِ ؛ مرغى بریان از بهشت براى رسول خدا آورده شد آن حضرت از خداى عز و جل خواست که محبوب ترین خلق نزد او بنزد آن حضرت بیاید پس خداوند مرا توفیق داد که بنزد آن حضرت آمدم تا از آن مرغ بهمراه حضرت خوردم .
- ج-حدیث منزلت: " قال رسول الله(صل الله علیه وآله): یا على انت منى بمنزلة هرون من موسى الا انه لا نبى بعدى" پیامبر (صل الله علیه وآله)فرمود: اى على علیه السلام تو نسبت بمن چون هارون باشى نسبت به موسى جز اینکه پس از من پیغمبرى نیست . [25]
- د-حدیث ثقلین: قال(صل الله علیه وآله) فیما أبان به أهل بیته إنی تارک فیکم الخلیفتین أحدهما أکبر من الآخر کتاب الله حبل ممدود من السماء إلى الأرض و عترتی أهل بیتی نبأنی اللطیف الخبیر أنهما لن یفترقا حتى یردا علی الحوض " حضرت رسول (صل الله علیه وآله) فرمود که: من در میان شما دو چیز مى گذارم که یکى از آن بزرگتر است از آن دیگر و آن کتاب اللَّه است که حبلى است کشیده از آسمان تا زمین و یکى دیگر عترت که اهل بیت من اند که حضرت حق مرا از این خبر داده که ایشان از یک دیگر جدا نخواهند شد تا بکنار حوض کوثر بمن رسند. [26]
- ه-حدیث غدیر: قال رسول الله(صل الله علیه وآله): فمن کنت مولاه فعلى مولاه؛ پیامبر((صل الله علیه وآله ) فرمود: هر کس من مولا و رهبر او هستم، على، مولا و رهبر او است - و این سخن را سه بار و به گفته بعضى از راویان حدیث، چهار بار تکرار کرد- و به دنبال آن سر به سوى آسمان برداشت و عرض کرد: اللهم وال من والاه و عاد من عاداه و احب من احبه و ابغض من ابغضه و انصر من نصره و اخذل من خذله و ادر الحق معه حیث دار؛ خداوندا! دوستان او را دوست بدار و دشمنان او را دشمن بدار، محبوب بدار آن کس که او را محبوب دارد، و مبغوض بدار آن کس که او را مبغوض دارد، یارانش را یارى کن، و آنها را که ترک یاریش کنند، از یارى خویش محروم ساز، و حق را همراه او بدار و او را از حق جدا مکن".سپس فرمود: الا فلیبلغ الشاهد الغائب:" آگاه باشید، همه حاضران وظیفه دارند این خبر را به غائبان برسانند". [27]
- این احادیث قطره ای بود از دریای احادیثی که در این باب وارد شده است.
- پ س شیعیان جماعتى هستند که تمام اعمال و عقائد و اخلاق و روحیات خود را بر اساس تعلیمات اسلام قرار داده و از دستورات پیغمبر هیچ تجاوز نمی کنند. امر او را امر خدا می دانند، مطیع قرآن بوده و مطیع رسول خدا نیز هستند. [28] و قائلند که رسول خدا نبوت خود را با وصایت و خلافت على بن ابیطالب علیه السلام بارها تواما اعلام فرمود.
- سند حقانیت شیعه ازپایگاه اطلاع رسانی استاد حسین انصاریان
- فصاحت به معنی خوب سخن گفتن، مجاز، کنایه، لطایف و مثالها را به کاربردن است، و بلاغت سخن خوب گفتن، بجا سخن گفتن، از طول کلام بی فایده پرهیز داشتن است. فصاحت و بلاغت امیرالمؤمنین، مورد اقرار همه است، طوری که درباره نهج البلاغه گفته شده: دون کلام الخالق و فوق کلام المخلوق. «پایین تر از کلام خالق و بالاتر از کلام مخلوق است.»حقانیت شیعه، است
- امام سجاد، صحیفه کامله سجادیه را به جهان عرضه داشت. صحیفه ای که چون آن نیامده و نخواهد آمد.صحیفه ای که در ضمن دعا، معارف اسلام، سیاست اسلام، اخلاق اسلام، اجتماعیات اسلام، حقانیت شیعه، حقانیت اهل بیت، انتقاد از ظلم و ظالم، سفارش به حق و حقیقت، و بالاخره یک دوره معارف اسلامی را آموزش می دهد. صحیفه ای که محققین، اسم آن را اخت القرآن (1) ، انجیل اهل بیت، زبور آل محمد نهاده اند. صحیفه ای که ابلهی با فصاحت ادعا کرد که می تواند چون آن را بیاورد. چون قلم به دست گرفت و نتوانست، دق کرد و مرد.
- سابقه خاندان شیعه - عباس بن عبدالمطلب عموی پیامبر گرامی اسلام (صل الله علیه وآله )ابوالفضل عباس بن عبدالمطلب عموی پیامبر اکرم ، سه سال قبل از عام الفیل در مکه به دنیا آمد. پدرش عبدالمطلب از بزرگ ترین شخصیتهای مکه و مادرش، نُتیله ، دختر حباب، یکی از بانوان باشخصیت بود که به عنوان اولین زن توانست خانه کعبه را با پارچههای حریر و دیبا بپوشاند . همسر عباس ام الفضل نیز از زنان نامی اسلامی بود . عباس یازده فرزند داشت :
عبدالله بن عباس ، عبیدالله بن عباس ، فضل بن عباس ، قثم بن عباس ، تمام بن عباس ، معبد بن عباس ، کثیر بن عباس ، حارث بن عباس ، عبد الرحمن بن عباس ، آمنه و صفیه . - عباس در عصر جاهلیت و نیز در اسلام یکی از رجال برجسته قریش به شمار می آمد .
منصب سقایت ( آبرسانی) زائران کعبه که یکی از مناصب کعبه بود، به دلیل تنگدستی برادرش، ابوطالب ، به وی واگذار شد.او به همراه مشرکان مکه در جنگ بدر علیه پیامبر شمشیر زد ودر همان نبرد اسیر شد؛ ولی با پرداخت فدیه آزاد شد . - میگویند عباس به دلیل معجزه و پیشگوییای که از رسول خدا مشاهده کرده بود، اسلام آورد و به مکه بازگشت و از آن زمان تا فتح مکه به عنوان نیروی اطلاعاتی ایفای نقش کرد. هرگاه مشرکان قصد جنگ با پیامبر خدا را داشتند، وی با فرستادن نامه، به پیامبر خبر میداد .
- عباس در زمان فتح مکه، جهت استقبال از رسول خدا به بیرون مکه رفت و در هنگام فتح و ورود پیامبر خدا به شهر، سپاه مسلمین را همراهی کرد. پس از آن در نبرد حنین نیز شرکت کرد و شجاعتی وصفناشدنی از خود بروز داد .
با این حال، نوادگان عباس که به بنیعباس معروف شدهاند، بیشترین ستم را علیه خاندان پیامبر روا داشتهاند. نقل است که جبرئیل از سوی خداوند فرود آمد و از ظلم و ستم «بنی عباس» نسبت به خاندان پیامبر خبر داد. رسول خدا نیز هنگامی که عباس را دید، او را از ستم نوادگانش مطلع نمود . عباس در اواخر عمر دچار نابینایی شد و سرانجام در سال 32 هجری قمری در هشتاد و اندی سالگی در شهر مدینه دار فانی را وداع گفت. او را در قبرستان بقیع به خاک سپردند . - بقیع سند حقانیت شیعه
- تخریب قبور بغیع سند رسوایی وهابیت - درد می آورد و آن چیزی نیست جز حکایت غربت ائمه بقیع .حدیث غربت ویران سازی قبور ائمه بقیع توسط وهابیت سند...
رسوایی این گروه ضاله و نشانگر حقانیت اسلام و ائمه اطهار علیهم السلام است.روز هشتم شوال 1344 هجری قمری...
ناپاک آن، همچنان دامن پاک جامعه اسلام را لکه دار کرده است.این حادثه ننگین و این تقابل آشکار با اسلام و شیعه...
در تاریخ به عنوان سند رسوایی پیروان فرقه ای ضاله و عاری از خرد ثبت شد و مظلومیت اسلام و دین پیامبر خدا... - مباهله روشن ترین باورهای شیعه - محسوب می شود; چرا که در آن روز بار دیگر نور اسلام در آفاق هستی درخشیدن گرفت و عالمیان در سال نهم هجرت، حقانیت...
در این بخش، به برخی از دست آوردها و آموزه های حیاتبخش جریان مباهله می پردازیم: سند حقانیت شیعه نزول آیه...
مبارکه مباهله، واضحترین دلیل بر فضیلت و عالی ترین مدرک برای حقانیت باورهای شیعه در مورد امامت و خلافت... - امام هادی (علیه السلام) همانند امامان قبلی موضع خویش را در قبال آنان روشن می ساخت و آنان را از گروه شیعه...
مجموعه این زیارات و ادعیه به عنوان یک دائرة المعارف شیعه به حساب می آید و در بردارنده دلایل بسیار استوار...
در حقانیت ائمه اطهار و اهل بیت علیهم السلام می باشد.زیارت جامعه کبیرهاین زیارت از مشهورترین ، برترین...
علامه مجلسی (ره) در مورد صحت سند آن که به درجه قطع رسیده می گوید: «این زیارت دارای بهترین سند، عمیق ترین... - بلیغ ترین معناو عالی ترین شأن است.[12] امام هادی ((علیه السلام)) در این زیارت شاخصه ها و پایه های اصلی شیعه...
- در کتب حدیث از طریق شیعه و اهل سنت روایت شده است که امت موسی پس از او به هفتاد و یک فرقه و امت عیسی پس...
- حدیث سفینه و راه نجات - حدیث عده ای از محققان اسلامی حدیث مزبور را از نظر سند قابل اعتماد ندانسته و آن را نپذیرفته اند، که ابن...
هفتاد و سه گانه و تعیین فرقه ناجیه برآمده اند. (2)با این حال شاید بتوان کثرت نقل و استفاضه حدیث در کتب شیعه...
و فرض دوم نیز صحیح نیست، زیرا اکثریت به خودی خود دلیل بر حقانیت نخواهد بود، بلکه در طول تاریخ پیوسته...
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و اصحاب می داند» . (12) حدیث سفینه و راه نجات در احادیثی که از طریق شیعه...
( 16 اسفند 1388 ساعت 00:01 صبح ) «اللهم صل على محمد! و آل محمد! وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ