امر به معروف ونهی از منکر 2 درامربه معروف آمده -  0 بيان خوبي ها 1- محترم شمردن عقائد افراد: - 2- ضرر راهي را كه مي‏رود بگو.

 سایت: پایگاه شخصی حسین صفرزاده -https://hosein128.ir/

نهج البلاغه فرزاد -@nahjolbalaghehfarzad 

وبلاگ صفرزاده-  https://safarzade.blog.i

سم الله الرحمن الرحیم

اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم – امر به معروف ونهی از منکر 2

  1. درامربه معروف آمده -  0 بيان خوبي ها 1- محترم شمردن عقائد افراد: - 2- ضرر راهي را كه مي‏رود بگو. ـعَزِيزٌ عَلَيْهِ ما عَنِتُّمْ[توبه/128]. 3- اول نقاط قوت را بگو بعد .4- بيان نمونه ها – 5-نمونه كساني كه راه انحرافي را كنار گذاشته‏اند نقل كن 6. - ضرورت بيان حقيقت 1ـ حق بايد گفته شود، گرچه مخاطب امروز ما گوش ندهد:اذْهَبْ إِلي فِرْعَوْنَ[طه/24].
  2. باید حق را گفت - در امر به معروف ونهی از منکر - زيد ابن علي 1- به دليل اخلاق و بيان خوش ..وقتي وارد شام شد، چون خوش بيان و خوش برخورد بود، خبر آمدنش به هشام رسيد. عصباني شد و در مجلس به او جا نداد و جواب سلامش را نداد و او را تحقير كرد.[اعيان الشيعة]. بعد از جلسه هشام به زيد گفت: حوائجت را از من بخواه. زيد گفت: تو خودت ناظر امور مسلمين هستي2- به دليل منطق و استدلال - هشام وقتي معرفت و استدلالات زيد را شنيد، ترسيد كه او مردم شام را عوض كند به همين دليل دستور داد زيد حتي يك شب در بين سربازان نباشد.[اعيان الشيعة].؟؟
  3. . ضرورت موافقت عمل با گفتار در امر به معروف وَ ما أُرِيدُ أَنْ أُخالِفَكُمْ إِلي ما أَنْهاكُمْ عَنْهُ[هود/88]
  4. بهترين امت كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ[آل عمران/110].
  5. -امر به معروف ونهي از منكر1-تعريف - معروف يعني كاري كه از نظر عقل و دين و فطرت شناخته شده است. منكر كاري است كه از نظر عقل،دين و فطرت ناشناخته است . اگر در محيط جامعه انجام شد، مردم تعجب مي‏كنند و مي‏پرسند چرا اين كار انجام مي‏گيرد؟ آمر به معروف لازم نيست
  6. تمام معروف‏ها را بشناسد تا امر كند يا تمام منكرات را بشناسد تا نهي كند. همين كه يكي از معروف‏ها و منكرات را شناخت نسبت به همان وظيفه دارد. مثل  شناخت شهوت و كنترل آن.
  7. محورهاي اساسي در امربه معروف و فساد جامعه مربوط به صلاح و فساد زنان است.بيان مقام زن كه كوثر است، مربي است، انسان‏ساز است، حقوق زياد دارد و انسان كامل است.
  8. و اگر آرايش كرده خود را به مردم بيرون عرضه كند شوهرش ديّوث و براي هر گامي كه زن بردارد، شوهرش در دوزخ جايگاه خاصي خواهد داشت»[بحار، ج100، ص249].
  9. قال الامير(علیه السلام): شنيده‏ام زنان شما در بازار به مردم تنه مي‏زنند، آيا حياء نمي‏كنند؟ قَالَ أَمِيرُ المُؤمِنِينَ(علیه السلام):يا أهل العراق نبئت أن نساءكم يوافقن الرجال في الطريق أ ما تستحيون.و قال(علیه السلام):لعن الله من لا يغار[المحاسن، ج1، ص115].
  10. گفتگو با زني كه كلامش تحريك كننده است حرام است. امر به معروف و نهي از منكر، صفحه 33
  11. حضرت علي(علیه السلام)به زنان سلام نمي‏كرد و مي‏فرمود:أَتَخَوَّفُ أَنْ يُعْجِبَنِي صَوْتُهَا فَيَدْخُلَ مِنَ الاثْمِ عَلَيَّ أَكْثَرُ مِمَّا أَطْلُبُ مِنَ الاجْرِ[من لا يحضره الفقيه، ج3، ص469].
  12. قَالَ الصَّدُوقُ(ره):إِنَّمَا قَالَ (علیه السلام) ذَلِكَ لِغَيْرِهِ وَ إِنْ عَبَّرَ عَنْ نَفْسِهِ[من لا يحضره الفقيه، ج3، ص469].
  13. بَابُ تَحْرِيمِ مُفَاكَهَةِ الاجَانِبِ وَ مُمَازَحَتِهِنَّ[وسائل الشيعة، ج20، ص197].-
  14. راوي مي‏گويد: به زني قرآن درس مي‏دادم، با او شوخي كردم. همين كه خدمت امام باقر(علیه السلام)رسيدم فرمود: مرا سرزنش كرده فرمود هر كس در خلوت مرتكب گناهى شود خدا باو توجهى نخواهد داشت بآن زن چه گفتى؟ من از خجالت صورتم را پوشيدم و توبه نمودم حضرت باقر فرمود ديگر چنين كارى نكن‏ أَيَّ شَيْءٍ قُلْتَ لِلْمَرْأَةِ (فَغَطَّيْتُ وَجْهِي) فَقَالَ لا تَعُودَنَّ إِلَيْهَا[المناقب، ج4، ص182].
  15. امربه معروف ونهی از منکرباشریطی واجب است. واجبات هم واجب است مستحب هم مستحب ؛ مستحب است که به من بگویند نماز شب بخوان به درد طلبگی نمی خوری . دراینجا مستحب است؛
  16. ولی یکی کسی نماز واجب خودش را نمی خواند. برای من واجب است که با زبان نرم به او بگویم که چرا نماز نمی خوانی  با زبان نرم حتی  یک روایت دارد که دیدی کسی واجبی را انجام نمی دهد ونگفتی  در قیامت آن شخص جلوی آدم را می گیرد می گوید دیدی من خطا کردم چرا به من نگفتی؟ بله!!!
  17. در این رابطه جناب مرحوم حاج آقا مجتهدی تهرانی ره در درس اخلاق خود می فرماید :یک سری من از میدان سید اسماعیل  می رفتم نماز. مسجد امین الدوله دو سال 70و71قمری  56سال قبل من آنجا صحبت می کردم عصر کیفیت شش جزء قرآن تفسیرگفتم.. یک موقع  داشتم  برای نماز رد می شد دیدم یک کسی کنار خیا بان کنارپیاده رو روی پیت حلبی  کنارآرایشگاه ؛ گذاشته روش نشته  صابون زده دارد تیغ دستش ریشش را می ترشد؛ من رد شدم  گفتم نکند درقیامت این جلوی مرا بگیرد برگشتم ؛ گفتم آقا اگر ریشتا نتراشی خوشکل تری اتفاقا بدان همه کس این طور نیست که محاسن بگذارد. خوشکل بشه؛ این را ما گفتیم ورد شدیم؛
  18. در امر به معروف ونهی از منکر یک حدیثی داریم به افرادی که خطا می کنند برسی اخمهات را درهم نکنی ؛ مسلمان نیستی. حضرت  آِیت الله حصه  ای  اصفهانی مگوی  پیش نمی رد . مجتهد بود هفته ای دوشب منبر می رفت  قدیم مجتهد ها منبر می رفتند حالا بچه بازی شده ؛ آشیخ جواد شوشتری مجتهد بود صاحب رساله بود قدیم مجتهد می رفت منبر؛ آِیت الله حصه  ای  اصفهانی مگوی  پیش نمی رد  امربه معروف ونهی از منکر ! یه قروقری یه قرولندی  یک یک نچ ونچی یک  قری بزن توی خانه که پسرت بفهمد. انگشتر طلا تودستش است؛ ریشش را تراشیده به مادرش می گوید مادر آقام امشب خیلی ناراحت است. اخماشا تو هم کرد؟ مادر می گوید برای اینکه تو ریشترا تراشیدی!
  19. امر به معروف يعنى سفارش به خوبى‏ها و نهى از منكر، يعنى بازداشتن از بدى‏ها. انجام اين دو امر مهم نياز به سنّ خاصّى ندارد، زيرا لقمان به فرزندش مى‏گويد: يا بُنَيَّ أَقِمِ الصَّلاةَ وَ أْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ‏ ...
  20. امر به معروف، نشانه‏ى عشق به مكتب، عشق به مردم، علاقه به سلامتى جامعه و نشانه‏ى آزادى بيان، غيرت دينى، ارتباط دوستانه بين مردم و نشانه‏ى فطرت بيدار و نظارت عمومى و حضور در صحنه است.
  21. امر به معروف و نهى از منكر، سبب تشويق نيكوكاران، آگاه كردن افراد جاهل، هشدار براى جلوگيرى از خلاف و ايجاد نوعى انضباط اجتماعى است. قرآن مى‏فرمايد: شما مسلمانان بهترين امّت هستيد، زيرا امر به معروف و نهى از منكر مى‏كنيد.
  22. حضرت على عليه السلام مى‏فرمايد: امر به معروف و نهى از منكر، مصلحت عامّه است. چنانكه در حديث ديگر مى‏خوانيم: كسى كه جلوى منكر را نگيرد، مانند كسى است كه مجروحى را در جاده رها كند تا بميرد.
  23. پيامبرانى همچون حضرت داود و حضرت عيسى عليهما السلام به كسانى كه نهى از منكر نمى‏كنند، لعنت فرستاده‏اند.
  24. قيام امام حسين عليه السلام براى امر به معروف و نهى از منكر بود. «انما خرجت لطلب الاصلاح فى امة جدى اريد ان آمر بالمعروف و انهى عن المنكر»
  25. در حديث مى‏خوانيم: به واسطه‏ى امر به معروف و نهى از منكر، تمام واجبات به پا داشته مى‏شود.
  26. قرآن مى‏فرمايد: اگر در مجلسى به آيات الهى توهين مى‏شود، جلسه را به عنوان اعتراض ترك كنيد تا مسير بحث عوض شود.
  27. انسان بايد هم در دل از انجام گناه ناراحت باشد، هم با زبان، آن را نهى كند و هم با اعمال قدرت و قانون، مانع انجام آن شود.
  28. اگر كسى را به كار خوبى دعوت كرديم، در پاداش كارهاى خوب او نيز شريك هستيم، ولى اگر در برابر فساد، انحراف و گناه ساكت نشستيم، به تدريج فساد رشد مى‏كند و افراد فاسد و مفسد بر مردم حاكم خواهند شد.
  29. سكوت و بى تفاوتى در مقابل گناه، سبب مى‏شود كه گناه كردن عادّى شود، گنهكار جرأت پيدا كند، ما سنگدل شويم، شيطان راضى گردد و خدا بر ما غضب نمايد.
  30. امر به معروف و نهى از منكر، دو وظيفه‏ى الهى است و توهّماتى از اين قبيل كه: گناه ديگران كارى به ما ندارد، آزادى مردم را سلب نكنيم، من اهل ترس وخجالت هستم، با يك گل كه بهار نمى‏شود، عيسى به دين خود موسى به دين خود، ما را در يك قبر قرار نمى‏دهند، ديگران هستند، من چرا امر به معروف كنم؟ با نهى از منكر، دوستان يا مشتريان خود را از دست مى‏دهم، و امثال آن، نمى‏توانند اين تكليف را از دوش ما بردارند. البتّه امر به معروف و نهى از منكر بايد آگاهانه، دلسوزانه، عاقلانه وحتّى المقدور مخفيانه باشد.
  31. گاهى بايد خودمان بگوييم، ولى آنجا كه حرف ما اثر ندارد، وظيفه ساقط نمى‏شود، بلكه بايد از ديگران بخواهيم كه آنان بگويند.حتّى اگر براى مدّت كوتاهى مى‏توان جلوى فساد را گرفت، بايد گرفت و اگر با تكرار مى‏توان به نتيجه رسيد، بايد تكرار كرد.
  32. سوره لقمان، آيه 18 -وَ لا تُصَعِّرْ خَدَّكَ لِلنَّاسِ وَ لا تَمْشِ فِي الْأَرْضِ مَرَحاً إِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ كُلَّ مُخْتالٍ فَخُورٍ و روى خود را از مردم (به تكبّر) بر مگردان، و در زمين مغرورانه راه مرو، زيرا خداوند هيچ متكبّر فخر فروشى را دوست ندارد.
  33. بدانيد كه تجديد قول خود نمايم و الحال همگى شما و كافه خلق اللَّه تعالى را باقامت صلوات و ايتاء زكوات و امر معروف‏ و نهى‏ از منكر فرمايم. َ إِنِّي أُجَدِّدُ الْقَوْلَ أَلَا فَأَقِيمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّكاةَ* وَ أْمُرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ انْهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ أَلَا وَ إِنَّ رَأْسَ الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْيِ عَنِ الْمُنْكَرِ أَنْ تَنْتَهُوا إِلَى قَوْلِي وَ تُبَلِّغُوهُ مَنْ لَمْ يَحْضُرْ وَ تَأْمُرُوهُ بِقَبُولِهِ وَ تَنْهَوْهُ عَنْ مُخَالَفَتِهِ فَإِنَّهُ أَمْرٌ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ مِنِّي وَ لَا أَمْرٌ بِمَعْرُوفٍ وَ لَا نَهْيٌ عَنْ مُنْكَرٍ إِلَّا مَعَ إِمَامٍ مَعْصُوم‏
  34. از امير مؤمنان عليه السّلام نيز نقل شده است- اى مردم‏ از پند و اندرزى كه خداوند دوستان خود را بخاطر سخن ملامت بارى كه بر دانشمندان يهود فرموده؛ عبرت گيريد، آنجا كه [در قرآن‏] فرمايد:

لَوْ لا يَنْهاهُمُ الرَّبَّانِيُّونَ وَ الْأَحْبارُ عَنْ قَوْلِهِمُ الْإِثْمَ‏، يعنى «چرا مربّيان خداپرست و دانشمندان، آنان را از گفتار گناه آلودشان باز نمى‏دارند؟- مائده: 63»

  1. اينكه خدا مى‏فرمايد: فَلا تَخْشَوُا النَّاسَ وَ اخْشَوْنِ‏- و از مردم نترسيد و از من پروا كنيد» و فرموده: الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ بَعْضٍ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ يَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ- مردان و زنان مؤمن دوستان يك ديگرند كه امر به معروف و نهى از منكر مى‏كنند». خدا از آنجا به امر به معروف و نهى از منكر به عنوان فريضه‏اى از سوى خود آغاز سخن كرده كه آگاه بوده است چون اين فريضه ادا گردد و برپاداشته شود تمام فرايض و واجبات ديگر، از آسان و دشوار، برپاداشته شوند
  2. ثواب كسى كه كمك كند به انجام امر به معروف و نهى از منكر - يعقوب بن يزيد- بى‏آنكه از راويان پيش از خود نام ببرد- از امام محمد باقر عليه السّلام روايت كرده است كه فرمود: امر به معروف و نهى از منكر، دو آفريده از آفريده‏هاى خداوندند، كسى كه آن دو را يارى كند (موجبات اين دو امر مهم را فراهم سازد) خداوند او را عزيز نمايد، و كسى كه آنها را ترك كند خداوند عزّ و جل ذليل و خوارش گرداند.
  3. بیانات مقام معظم رهبری در باب امربه معروف ونهی از منکر امان از روزی که محرم ، امام حسین علیه السلام ، کربلا ، عاشورا و حتی اربعین حسینی #تحریف شود - امان از روزی که  #زیارت_عاشورا را  بخوانیم صرفا و فقط برای ثوابش - و حواسمان نباشد ،  این لعن ها اول از همه به حساب خودمان ریخته می شود و ما ازین قضیه غافلیم !!! بله می شود ..و امان از آن روز...امان از روزی که حواسمان به قتل عام و علی اصغر کشی های  امت پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم در غزه و فلسطین  نباشد  -و حتی لازم هم ندانیم  یک کلمه حرف بزنیم
  4. امان از روزی که حواسمان  به قتل عام دین و ایمان شیعه خانه امام زمان (عج) نباشد و نسبت به گسترش فساد و گناهان علنی در آن بی‌_تفاوت_باشیم - محض رضای خدا ، آیا امام حسین علیه السلام شهید شدن برای اینکه ما گریه و عزاداری کنیم و ثواب ببریم- فقط همین؟!؟!؟!
  5. مگر حضرت در راه امربه‌معروف‌و‌نهی‌ازمنکر شهید نشدن تا ما !!! بیدار شویم و نسبت به امت_اسلامی بی تفاوت نباشیم و در راه اصلاحش قدم بر داریم؟!
  6. گریه و عزاداری برای امام حسین علیه السلام باید در جهت - ظلم_ستیزی و صلاح_جامعه اسلامی باشد وگرنه با تو هستم امام حسینی! می دونی اولین کسی که بر امام حسین علیه السلام گریه کرد چه کسی بود؟! عمرسعد
  7. می دونی اولین هیئت و مجلس عزای امام حسین علیه السلام رو چه کسی  به راه انداخت؟!

یزید عزاداری و گریه‌ی ما باید یه فرقی با یزید و عمر سعد داشته باشه دیگه

نکنه کار ما با اونا فرقی نداشته باشه‼ اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم

 

 

@Aseman_Mag

ما را دنبال کنید